Dogfit  
Kezdőlap arrow Kutyaiskola-Dunakeszi
2018. április 20.
 
 
Agility Dunakeszin PDF Nyomtatás E-mail

 

AGILITY FOGLALKOZÁSOK JELENLEG SZÜNETELNEK!
 

 

Az AGILITY  foglalkozásokon való részvétel feltétele a gazdi és kutyája közötti jó kapcsolat, az alapvető engedelmesség elsajátítása, valamint a tagsági és kiképzési díj befizetése.

Agility video- Liza

Bemutató a lovardában-fotók 2011.11.06

Agility edzés képek 2011.10.09

További fotók és aktualitások a facebook oldalunkon!

 

AGILITY FOGLALKOZÁSOK JELENLEG SZÜNETELNEK!


 
A foglalkozásokra előre jelentkezni kell! Csak megfelelő létszám esetén és időjárástól függően kerülnek megtartásra! 
Az agility foglalkozások felől érdeklődni lehet:

DOGFIT AGILITY :)  
Az agility (akadályverseny) egy rendkívül látványos sport, mely leginkább a lovas díjugratáshoz hasonlít, ám annál gyorsabb és változatosabb. Elterjedését és népszerûségét elsõsorban annak köszönheti, hogy szinte minden fajtájú kutyával ûzhetõ. Minden kutya elindulhat a versenyen, legyen akár keverék, kis, vagy nagy kutya. A kis kutyáknak természetesen az akadályok magassága is kisebb. A lovasversenyeken megszokott ugróakadályokon felül még néhány akadályfajtát is kitalált a sport megalkotója, derékszögû palánkot, átjáró gerendát, mérleghintát, szlalom-sort, asztalt, és különbözo kúszóalkalmatosságokat.

A bíró kitalál egy 15-20 akadályból álló pályát - mellyel a versenyzõk még nem találkoztak sehol, és eloször a versenyen nézhetik meg kutya nélkül -, majd megállapítja, mennyi idõ alatt kell a versenytávot teljesíteni. A versenyzõk néhány perces pályabejárását követõen elkezdõdik a futam, a párosok egyenként teljesítik a pályát. A legkevesebbet hibázó kutya nyeri meg a versenyt, az azonos hibaponttal rendelkezõ kutyák között pedig az idõ dönt. A bíró kézjeleibol a közönség is könnyen nyomon követheti, hogy a kutya az akadályt hibátlanul küzdötte-e le, például belelépett-e a palánkra, pallóra és hintára felfestett érintõ zónákba, amik arra hivatottak, hogy a kutyát ne érje baleset a túlságosan vehemens, vakmerõ feladat-végrehajtás miatt. A bíró a verõ- és zónahibákon kívül az engedetlenséget is bünteti (megtagadásos hiba), illetve kizárást jelez, ha nem a soron következõ akadályt teljesítette a kutya. Fontos szabály, hogy a futam ideje alatt a kutya és gazda között semmilyen fizikai kontaktus nem megengedett, a vezetõ csak hang- és testjelekkel irányíthatja négylábú partnerét.


Ez az egyszerûnek látszó, de valójában nem is olyan könnyû kutyás ügyességi sport ügyes, gyors és legfõképpen irányítható kutyákat igényel.
Ebben a sportban rendkívül fontos az ember és állat közötti összhang. Az agility oktatása során nincs szükség semmiféle erõszakra, kényszerítésre. A durvaság ebben a sportban használhatatlan módszer. A labda, a jutalomfalat, a simogatás bõven elég ahhoz, hogy egy vidám, temperamentumos kutyát megtanítsunk magas szinten agilityzni.

 

 
< Előző   Következő >
 
Top! Top!